Headline Lys ( Ligne systémique)

L´ÚS DE LA PSICOLOGIA SISTÈMICA

Protocols d´acció estratègics amb resultats en temps breus.

Carta de recomanació de Mercè Traveset.

A Catalunya, 

La Psicologia Camp, en acompanyament a Infància i Família, sorgeix donant forma als espais de tutoria escolars i medials al servei de la família en format consulta personalitzada.  Apliquem de forma directa el mètode,  segons el  perfil emocional, com a cooperació amb el mestre i els espais co-educatius.

 

L´equip educatiu d´una escola,  conviu amb tot el sistema familiar que l´alumne porta vinculat per desplegar les seves ales com a individu i arrelar-se, a través del coneixement de la seva interioritat, relació amb sí mateix i el món que

l´envolta.

 

A FRANÇA, 

Aquest és un espai directe d´aportació a la Pedagogia Sistèmica de Bert Hellinger, des de la Pedagogia d´O. Mikahël Aïvanhov (França) i alhora que li rendeix tribut, l´amplia i li fa de contrafort, desenvolupant tots els aspectes pràctics, que faciliten el coneixement directe de l´alumne i la seva tranparència, en la comprensió de com es vincula i aprén específicament, segons el seu corpus d´intel.ligències i nivell evolutiu d´aprenentatge.

 

 

Orígens i síntesi,

 

La Psicologia Sistèmica (Mercè Traveset), és la branca dins la Pedagogia Sistèmica d´arrel Mexicana i Alemanya -Hellingeriana-, que s´ocupa de la consulta Individual i de Família.(Acompanyament).

 

Inclou la teoria dels sistemes de l´escola de Palo Alto.

 

Maika, segueix la línea d´investigació de la Metodologia CAMP creada per Mercè Traveset, que va deixar oberta pel seu desenvolupament, implementant amb l´escola francesa del seu Mestre i Pedagog, O. Mikhaël Aïvanhov. Durant els anys 2013 a 2015,  Maika col.labora amb Mercè, com a terapeuta i colega, investigant plegades i cooperant en el desenvolupament d´aquesta metologia, junt amb la casa de Mèxic. Avui el nom d´aquesta metodologia és propietat privada. En honor a aquesta línea de desenvolupament que Maika aprén i desenvolupa, atenent amb Mercè al seu centre, continua la labor que al Centre Batecs desenvolupava, amb el nom de mètodhe Lys (Ligne systémique) de Psicopedagogia Sistèmica.

 

S´ocupa de la Consulta cas per cas, en derivació externa, del diagnòstic, tractament i problem solving, acompanyant Infància i Família. 

Atenent  Alumnes d´escoles i assessorament a professorat. Famílies adoptives, en els seus processos d´adopció i dols. Casos de mediació per separació i temes d´estrés a la família, etc.

 

Maika ha creat sota el propòsit de la Psicopedagogia Sistèmica, amb el nom d´informes LYS, un tipus d´informes homologats per les escoles, co-educació i mediació. Són avaluacions Biomètriques, cognitivo-conductuals i sistèmiques, que valoren i identifiquen els problemes emocionals, del jove, nen, família, etc.  Donant solucions breus i estratègiques,  per casa i per l´aula (escola), així com altres contextos mediats..

A l´apartat de serveis trobareu exemples de casos de transtorns de l´aprenentatge i la conducta on és aplicable. 

 

Després d´aquest estudi (o informes) fem el tractament individual, de parelles o famílies, nens, adolescents, amb l ́ús de diferents tècniques corporals, energètiques, i cognitives, adients per abordar problemes d ́aprenentatge, transtorns de conducta, o situacions emocionals difícils, separacions, adopcions, dols i pèrdues, etc.